SuperGlobe BV

Profiel van de ontwerper

 

In het rijke bezit van een diploma machine bankwerker, kon ik in de zomer van 1946 naar de bedrijfsschool van de Vries Robbé in Gorinchem als leerling-tekenaar staalbouw.

Mijn ouders trouwden in 1925 en zes jaar later was mijn moeder weduwe met 5 kinderen. En dat in de beruchte crisistijd met bijna geen sociale voorzieningen.
Na de crisisjaren volgden 5 jaar van Duitse bezetting.
Tegen de hier omschreven achtergrond vormde de bedrijfsschool een prachtkans; Leren en werken met een beloning van 28 gulden in de maand.
Behoudens een onderbreking van 27 maanden militaire dienst heb ik continu kunnen werken en zelfs een aantal overnames en een faillissement hebben mij geen schade berokkend.

De toepassing van constructiestaal is bijna onbeperkt en het is daarom boeiend in de staalbouw te werken.
Bruggen, kranen, offshore-installaties en ook gebouwen hebben gigantische proporties gekregen en het geeft veel voldoening mee te werken aan het realiseren van zulke projecten.

Meer dan 500 miljoen mensen zagen de rechtstreekse beelden van de landing op de maan in 1969. Deze unieke gebeurtenis was voor mij een uiterst boeiend onderwerp om levenslang mee bezig te blijven.

Aarde


De dubbelplaneet aarde-maan die met een snelheid van bijna 108.000 km. per uur zijn rondjes draait om de zon.
Met de komst van Supermarkten en Supertankers lag voor mij de vraag voor de hand: waarom is er niet een Superglobe van de aarde en de maan?

Een adelaar vliegt wel eens laag maar een kip nooit hoog.
Deze briljante beeldspraak maakt duidelijk dat wie boven het alledaagse uit wil stijgen geen genoegen kan nemen met de vlerken van een kip maar moet kiezen voor de vleugels van de adelaar.

J.H. den Dekker

 

 

Maanglobe, Klik voor vergroting

 

Terug naar boven