SuperGlobe BV

Potentiële participanten

 

De ontwerper is reeds 20 jaar geleden op zoek gegaan naar een symbool. Een symbool voor onze planeet waar wij, de bewoners, verantwoordelijk voor zijn. De superglobe moet het mondiaal denken bevorderen en het moet bijdragen aan het bewustzijn van de wereldburgers. De globe moet het milieu wereldwijd de volle aandacht geven. Zie ook het handvest van de aarde (Earth Charter) uitgegeven door de Nationale Commissie voor Internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO).

Afhankelijk van toekomstige gebruikers van de Superglobe zijn er meerdere varianten mogelijk op het basis-ontwerp, zoals te zien is op de tekeningen hieronder.

Andere globe-optie, klik voor vergroting

Steeds meer bedrijven, en dan m.n. de multinationals, houden zich bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Jaarlijks wordt hiervoor tientallen miljoenen euro’s uitgegeven.
Superglobe BV denkt dat voor een groot deel van deze bedrijven het zeer interessant kan zijn om te participeren in de Superglobe. Enerzijds om invulling te geven aan het imago “Maatschappelijk verantwoord Ondernemer” en anderzijds om mee te profiteren van de bouw en realisatie van de Superglobe.

Klik voor vergroting

Deze tekening toont de mogelijkheid de Superglobe te voorzien van een basisgebouw.

 

Welke bedrijven zouden mee kunnen profiteren van de Superglobe?

De grote banken (Rabo/ABN-Amro/ING)
De bank kan financier worden van de lening (wellicht onder staatsgarantie). Daarnaast kunnen zij de uitgifte doen van de CV-participaties en zodoende veel (nieuwe) klanten bedienen.

De elektronicaconcerns (Philips/Siemens)
De Globe staat “bol” van de elektronica. Zowel buiten als binnen kan gebruik gemaakt worden van LCD-schermen.

De energiebedrijven (Shell/Eneco/Essent)
De globe wordt onder andere een educatief centrum, waarbij het gebruik van duurzame energie centraal staat (zonnepanelen).

De vervoersbedrijven (Conexxion/NS/Schiphol)
Jaarlijks worden er 800.000 bezoekers verwacht, (buiten de concerten). Dit geeft kansen voor de vervoersmarkt.

De bouwwereld (Heijmans/Mercon/Hollandia)
De bouw van de globe bestaat grotendeels uit staal en beton. Een unieke kans voor (een combinatie van) bouwbedrijven om een bouwwerk met een enorme uitstraling te realiseren.

De Horeca (Van der Valk/AC)
De Globe biedt heel veel horecamogelijkheden. Naast restaurants en bars, kunnen er wellicht hotelovernachtingen verzorgd worden. Ook kan gedacht worden aan het organiseren van congressen.

De Overheid (plaatselijk/provinciaal/landelijk)
De Globe zal naast het maatschappelijke doel, een enorme impuls zijn voor de regio. Door het toerisme en de uitstraling van dit landmark van formaat, zal het gebied een aantrekkingskracht hebben op (buitenlandse) toeristen.

Uiteraard zullen en kunnen nog heel veel bedrijven bedacht worden die mee zouden kunnen participeren in de bouw en ontwikkeling van de Superglobe. Bovengenoemde bedrijven zijn willekeurig genoemd en zijn niet op de hoogte van de plannen.
Het zou fantastisch zijn als bovengenoemde bedrijven (6 sectoren) ieder € 75.000 willen steken in het haalbaarheidsonderzoek. Het restant (€ 550.000) zou kunnen worden gesubsidieerd door het ministerie van OCW, Economische zaken, VROM en Sociale Zaken.

 

Terug naar boven